Expositie geslaagd

Er mochten dan wellicht iets minder bezoekers zijn geweest dan voorgaande jaren - worden de mensen Verdieping-moe ? - onze expo was in de ogen van vele, vele echte foto-liefhebbers en -kenners meer dan de moeite waard en stak moeiteloos boven het foto-maaiveld uit. Zie ook binnenkort de knetterende recensie in het fotoblad Beeldschrift.


Wij van TEMA, hadden dan ook onze beste beentjes voorgezet. Een mooie abstracte affiche, publiciteit in de locale krantjes en het blad De Fotograaf, en de gezellige club-opening zaterdag om 11.00 uur met gebak (Brigitte). Helaas voor Petra, want die was skien.

Zij hing wel meteen bij de entree met haar opvallende zelfportretten, circusartiesten en onderwatertaferelen. Brigitte had de lange wand met Fort Breendonk, de abstracties van de glazen kassen en geheimzinnige vensters, Henk A de achterwand met scheepswerf Baasrode, Centre Pompidou Metz, stenen en het trieste pretpark. Op het middenterrein eerst Henk L met intrigerende dubbeldrukken en -portretten, dan Paul met een smakelijke ouevre uit de iets oudere doos met architectuur en reizen en Peter met grappige architectuur - de van kleur verspringende zelfde lichtbron, water en zand en de reigers in de mist.

Al met al een prima expositie die hoogelijk werd gewaardeerd. Wordt vervolgd. (HvdA).

Peter Bracke